Terug naar overzicht

Cursus

Babymassage & baby yoga

Wilt u op een verantwoorde en liefdevolle manier een baby massage geven, dan is het mogelijk om in 3-4 privé lessen de juiste basis daarvoor aan te leren. De eerste les oefenen we op een pop, u kunt daarom al beginnen tegen het einde van de zwangerschap. Ook zijn deze lessen geschikt voor kraamverzorgsters en natuurlijk opa’s en oma’s.

Baby’s hebben behoefte aan lichaamscontact, dat heet ‘huidhonger’. In de baarmoeder worden baby’s continu aangeraakt en gewiegd. Ze staan vierentwintig uur per dag in contact met het veilige lichaam van de moeder. Na de geboorte verandert er veel voor de baby, aanraken is daarom net zo belangrijk als eten en verzorgd worden. Babymassage is een prachtige manier om aan deze behoefte te voldoen. Het is goed voor de baby en leuk om te doen.

Tijdens de babymassage wordt er serotonine, het gelukshormoon, aangemaakt. Cortisol, het stress hormoon, daalt door massage, het resultaat is een rustige ademhaling en een ontspannen baby.

Babymassage zorgt voor:
Minder huilen en onrust, baby’s slapen beter.
Stimulans van het immuunsysteem en de ontwikkeling van de hersenen.
Vermindering van pijn bij doorkomende tandjes.
De zintuiglijke, motorische en emotionele ontwikkeling wordt gestimuleerd.
Versterking van de band tussen ouder en kind.

Tijdens de les wordt de Shantala babymassage & yoga geleerd. Er zijn 3-4 lessen nodig, waarbij één ouder of verzorger aanwezig is. De eerste les duurt anderhalf uur en wordt er geoefend op een pop. De lessen daarna duren 1 uur. Babymassage mag vanaf 3 weken tot 10 maanden. U ontvangt een flesje babymassage olie en een naslagwerk.

Het tarief van anderhalf uur les € 82,50
Het tarief van een uur les € 55,00Terug naar overzicht